úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pohankové bulky z kynutého těsta - bez lepku, mléka, vajec, ořechů a soji

Pohankové bulky z kynutého těsta - bez lepku, mléka, vajec, ořechů a soji

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 150 g hladké pohankové mouky
125 ml vody
1 uvařená nastrouhaná brambora (uvařená předem)
70 g sádla
50 g hladké rýžové mouky
50 g hladké kukuřičné mouky
2 – 3 lžičky soli (dle chuti)
2 lžičky psyllia smíchané se 100 ml vody
1/2 lžičky cukru (do kvásku)
1/2 kostky droždí

kmín, černý kmín, hrubozrnná sůl, mák, semínka atd. na posypání bulek
Postup přípravy:

V míse si smícháme všechny mouky. Poté si připravíme kvásek - v hrnečku rozmícháme droždí, 1/2 lžičky cukru, 125 ml vody a 1 lžíci připravené moučné směsi. Necháme vzejít (dávám do trouby vyhřáté na 40 stupňů pro urychlení).

V další misce si smícháme psyllium se 100 ml vody a necháme chvíli odstát, aby vznikl gel (náhrada za vejce).

Když je kvásek připravený, nalijeme ho do mísy k moučné směsi. Přidáme sůl, psylliový gel a přilejeme rozehřáté (né horké) sádlo. Vše dobře promícháme a dáme na teplé místo kynout přikryté pod utěrkou. Těsto kyne cca hodinu.

Po hodině kynutí k těstu nastrouháme na jemném struhadle uvařenou bramboru a zapracujeme do těsta. V této fázi můžeme přidat do těsta I nějaké koření či semínka, ale není to nutné, semínka či koření můžeme nechat jen na posypání hotových bulek.

Ze zpracovaného těsta vytvarujeme malé bulky a umístíme je na plech vyložený pečícím papírem.  Bulky se nám budou tvořit lépe, když si ruce omastíme trochou rostlinného oleje. Bulky na plechu nyní posypeme námi zvoleným kořením či semínky, necháme ještě chvíly kynout a poté upečeme dozlatova. Bulky jsou dobré a vláčné i třetí den ;-).

Z tohoto množství jsem vytvořila 7 ks bulek.

Autor: lucija.m

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...