úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pohankové rizoto - bez lepku, mléka, vajec

Pohankové rizoto - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Pohanka
S masem
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: pohanka
kuřecí prsa
jarní cibulka
pórek
červená paprika
sůl
pepř
sladká paprika
sojová omáčka
podravka, příp. jiné koření na dochucení
Postup přípravy:

Pohanku si připravíme podle návodu (dle typu buď jen spaříme, což je lepší s ohledem na zachování rutinu a ostatních látek, které var ničí, nebo povaříme a necháme dojít pod pokličkou. Osolíme.

Na slunečnicovém oleji si osmažíme jarní cibulku. Přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, červenou papriku a pórek. Okořeníme. Trošku podlijeme a dusíme do změknutí.

Směs kuřecího masa se zeleninou smícháme s pohankou. Před podáváním necháme společně chvíli "uležet", aby se promísily chutě.

Mohu jen doporučit. Pohanka jako alternativa rýže je nejen zdravá, ale i chutná ;-)

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte