úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pohankové sušenky - bez lepku, mléka, vajec

Pohankové sušenky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Pohanka
Sušenky
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 90 g rozpuštěného kokosového tuku (oleje)
80 g drobně nasekané bezmléčné hořké čokolády s malinami (např.Lidl)
75 g umixovaných pohankových vloček
75 g celých pohankových vloček
7 - 8 lžic rýžového sirupu
3 lžíce rýžové mouky hladké
2 vrchovaté lžíce BIO jablečného pyré
20 g sušených malin (např. Mixit)
1 lžíce kokosu
2 lžíce kokosové mouky
1 lžíce psyllia
1/2 lžičky bezl. prášku do pečiva

Postup přípravy:

Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme tekutiny a dohromady - rukama uhněteme těsto, které zabalíme do mikroténového sáčku. Necháme hodinu odležet a spojit v ledničce.

Troubu předehřejeme na 160 °. Po vyndání těsto prohněteme a vyválíme mezi dvěma kusy potravinářské folie na výšku těsta cca 0,8 cm. Vykrajujeme drobné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Necháme vychladnout plech se sušenkami na mřížce. Konzumujeme nebo uložíme v plechové krabici či skleněné dóze...

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte