úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pohankový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Pohankový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 6 h
Zařazení: Domácí chléb
Pohanka
Hodnocení:
Hodnotilo 29 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g pohankové mouky
500 ml voda
1 sáček sušeného droždí
6 g soli
3 g kmínu
semínka dle chuti
Postup přípravy:

Všechny ingredience smícháme dohromady v pečící míse či jiné nádobě. Necháme kynout při pokojové teplotě 6 hod. Já nechala méně (cca 4 - 5) a taky se podařil:).

Pečeme na 200 stupňů 75 min. Necháme vychladnout. Můžeme i nakrájet na kousky a zamrazit na pozdější použití.

Dobrou chuť.

Autor: Luci

Komentáře k receptu
Miroslava

17. 7. 2019
8:27

Dobrý den,
pekla jsem tento chlebík pro bezlepkovou návštěvu - trochu jsem měla obavu z jeho jednoduchosti (mám již menší zkušenosti s bezlepkovými recepty a hlavně nerada peču - resp vůbec nepoužívám předem připravené směsi - zásada moje je-jen ze základních surovin), stále jsem okukovala při kynutí - trošku nakynul, ale ne moc (peču si kváskový celožitný a to je jiné kafe při kynutí!), tak jsem s obavou pekla a s obavou po upečení nakrojovala, ale výsledek předčil prvotní vnější okuk. Jen jsem vylepšila trošku přidáním pár lžiček umeocta. A návštěva byla na výsost spokojena, odnáší si recept domů. Děkuji, vše se zadařilo, jak má být!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

4. 1. 2017
18:29

Pro: Andrea"Nezdar" mě za Vás samozřejmě mrzí...Bohužel ono tyto chleby z jednodruhových mouk bývají hutnější, obdobně, jako je tomu, když doma peču 100 % žitný chléb. Chybí u nich pórovitost, jsou takové "mazlavější" a hodně syté. Je to dané absencí hladké pšeničné mouky, která dodává pekařské vlastnosti, na které jsme zvyklí. Proto osobně již od nich ustupuji a část mouky nahrazuji směsí určenou ke kynutým výrobkům.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Andrea

2. 1. 2017
21:11

Dobrý den, dnes jsem pekla dceři tento chleba ale z čerstvého droždí protože sušené nemůže. Vůbec se ale nepodařil. Není ani trochu nadýchaný ale úplně tuhý a kůrka úplně tvrdá. Skoro vůbec nenakynul,nevíte proč?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

30. 7. 2015
20:31

Pro: IlonaUrčitě to bude kmín ;-). Chyba jak u autorky, tak i neodhalená mnou při schvalování receptu, za což se omlouvám a napravím.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Ilona

30. 7. 2015
10:10

Pro: Petra FestováTo bude kmín :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra Festová

7. 1. 2015
15:51

Můžu vědět, co je ten kmén?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...