úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pohankový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Pohankový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 6 h
Zařazení: Domácí chléb
Pohanka
Hodnocení:
Hodnotilo 29 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g pohankové mouky
500 ml voda
1 sáček sušeného droždí
6 g soli
3 g kmínu
semínka dle chuti
Postup přípravy:

Všechny ingredience smícháme dohromady v pečící míse či jiné nádobě. Necháme kynout při pokojové teplotě 6 hod. Já nechala méně (cca 4 - 5) a taky se podařil:).

Pečeme na 200 stupňů 75 min. Necháme vychladnout. Můžeme i nakrájet na kousky a zamrazit na pozdější použití.

Dobrou chuť.

Autor: Luci

REKLAMA

Komentáře k receptu
Miroslava

17. 7. 2019
8:27

Dobrý den,
pekla jsem tento chlebík pro bezlepkovou návštěvu - trochu jsem měla obavu z jeho jednoduchosti (mám již menší zkušenosti s bezlepkovými recepty a hlavně nerada peču - resp vůbec nepoužívám předem připravené směsi - zásada moje je-jen ze základních surovin), stále jsem okukovala při kynutí - trošku nakynul, ale ne moc (peču si kváskový celožitný a to je jiné kafe při kynutí!), tak jsem s obavou pekla a s obavou po upečení nakrojovala, ale výsledek předčil prvotní vnější okuk. Jen jsem vylepšila trošku přidáním pár lžiček umeocta. A návštěva byla na výsost spokojena, odnáší si recept domů. Děkuji, vše se zadařilo, jak má být!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

4. 1. 2017
18:29

Pro: Andrea"Nezdar" mě za Vás samozřejmě mrzí...Bohužel ono tyto chleby z jednodruhových mouk bývají hutnější, obdobně, jako je tomu, když doma peču 100 % žitný chléb. Chybí u nich pórovitost, jsou takové "mazlavější" a hodně syté. Je to dané absencí hladké pšeničné mouky, která dodává pekařské vlastnosti, na které jsme zvyklí. Proto osobně již od nich ustupuji a část mouky nahrazuji směsí určenou ke kynutým výrobkům.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Andrea

2. 1. 2017
21:11

Dobrý den, dnes jsem pekla dceři tento chleba ale z čerstvého droždí protože sušené nemůže. Vůbec se ale nepodařil. Není ani trochu nadýchaný ale úplně tuhý a kůrka úplně tvrdá. Skoro vůbec nenakynul,nevíte proč?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

30. 7. 2015
20:31

Pro: IlonaUrčitě to bude kmín ;-). Chyba jak u autorky, tak i neodhalená mnou při schvalování receptu, za což se omlouvám a napravím.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Ilona

30. 7. 2015
10:10

Pro: Petra FestováTo bude kmín :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra Festová

7. 1. 2015
15:51

Můžu vědět, co je ten kmén?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...