úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Polentové kostky s cuketou

Polentové kostky s cuketou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Tofu
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na polentu - 1 plech:

400g bio kukuřičné polenty
2l vody
2 lžičky nerafinované soli
4 lžíce na jemno pokrájené petrželky
5 lžic hnědého lnu (případně jiná semínka: sezam, slunečnice)
1 lžička celého kmínu

Na směs:

1 menší cuketa
200g uzeného tofu
1/2 červené papriky
1 červená cibule
4 stroužky česneku
hrst čerstvého oregána
1 lžíce tamari sojové omáčky
kvalitní olivový olej
4 lžíce slunečnicových semínek
Postup přípravy:

Polentové kostky:

Len opražíme na suché pánvi. Hotový je v momentě kdy vám bude vyskakovat z pánve.
Na jemno pokrájíme petrželku.
K varu přivedeme 2 litry vody, osolíme a za stálého míchání vsypeme polentu. Hned na to ostatní ingredience a 1 minutu za stálého míchání vaříme na mírném plameni.
Horkou polentu vlijeme na plech s pečícím papírem, uhlaďte a nechte vychladit.
Vychlazenou polentu nakrájíme na kostky.

Tento polentový základ můžete dále používat místo knedlíků. Dá se grillovat, smažit jako hranolky, případně nahradit s ním chléb, skvělá příloha k salátům. V lednici vydrží 3 dny.

Pokračování přípravy:

Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky a zpěníme na olivovém oleji.
Po chvíli přidáme plátky česneků, kostky cukety a plátky červené papriky. Vše do zlatova a křupava opékáme.
Přidáme kostky uzeného tofu.
Před koncem dosolíme, přidáme polenové kostky.
Jakmile je polenta prohřátá stáhneme pánev z plotny, vmícháme tamari omáčku a oregáno.
Na talíři můžeme dozdobit slunečnicovými semínky.

Recept přinesl:

Tento recept pro vás připravila Lenka Žák, autorka kuchařky Víme, co jímeVíme, co jíme.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte