úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pomerančový koláč s batáty - bez lepku a vajec

Pomerančový koláč s batáty - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
110 g změklého Alsanu
1/2 hrnku bezlepkové mouky (Schar mix B)
1/2 hrnku pohankové mouky
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce strouhané pomerančové kůry
1 lžička vanilkového prášku
1/2 prášku do pečiva

Náplň:
600 g batát
400 g bílého jogurtu
čerstvě vymačkaná šťáva ze 3 pomerančů
2 lžíce kukuřičného sirupu nebo jiného sladidla
1 vanilkový puding (Amylon)
1 lžička skořice
5 hřebíčků nadrcených

Postup přípravy:

Ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.

Mezitím uvaříme batáty na páře. Když jsou měkké, dáme je do mixéru s ostatními ingrediencemi na náplň a mixujeme do hladké kaše. Puding jsem přidala úplně na konec.

Vychlazené těsto namačkáme do vymazané dortové formy, aby rovnoměrně pokrývalo dno a sahalo cca do poloviční výšky stěn. Takto dám zapéct na 10 minut do trouby na 180 °C. Až se těsto trošku zatáhne, naliji na něj náplň a peču dlaších cca 30 - 40 minut.

Je to spojení 3 receptů, které jsem našla různě po internetu. Díky té báječné sladkokyselé chuti jsem si říkala, že má tento recept místo i tady.

Autor: JanaH

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte