úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pórková gratina s celozrnnou krustou

Pórková gratina s celozrnnou krustou

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Hlavní jídla bez masa
Tofu
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 3 menší pórky
100 g uzeného tofu
750 ml sójové smetany
1 lžička muškátového oříšku
2 stroužky česneku
1 lžíce bujonu Würzl
1 lžička mořské soli
1 lžíce biomargarínu Provamel (na vymaštění formy)
100 g starého pečiva na strouhanku
40 g piniových oříšků
hrst čerstvého oregana
1 lžíce lahůdkového droždí
Postup přípravy:
  1. Pórky omyjte, podélně rozpulte a naskládejte do mélké vymaštěné.
  2. Tofu nastrouhejte, přidejte sójovou smetanu, rozetřený česnek, sůl, Würzl a muškátový oříšek. Zamíchejte a nalijte na pórky. Pečte zakryté alobalem asi 30 minut na 170 °C.
  3. Připravte si strouhanku: umixujte pečivo, pinie a oregano, ochuťte droždím. Strouhankou posypte pórek a pečte odkryté dalších 20 minut. Nožem zkuste, zda je pórek měkký.

Tip: Servírujeme s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší

Vybrané suroviny můžete zakoupit v eshopu Country Life.

Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

 

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...