úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pórková gratina s celozrnnou krustou

Pórková gratina s celozrnnou krustou

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bez masa
Tofu
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 3 menší pórky
100 g uzeného tofu
750 ml sójové smetany
1 lžička muškátového oříšku
2 stroužky česneku
1 lžíce bujonu Würzl
1 lžička mořské soli
1 lžíce biomargarínu Provamel (na vymaštění formy)
100 g starého pečiva na strouhanku
40 g piniových oříšků
hrst čerstvého oregana
1 lžíce lahůdkového droždí
Postup přípravy:
  1. Pórky omyjte, podélně rozpulte a naskládejte do mélké vymaštěné.
  2. Tofu nastrouhejte, přidejte sójovou smetanu, rozetřený česnek, sůl, Würzl a muškátový oříšek. Zamíchejte a nalijte na pórky. Pečte zakryté alobalem asi 30 minut na 170 °C.
  3. Připravte si strouhanku: umixujte pečivo, pinie a oregano, ochuťte droždím. Strouhankou posypte pórek a pečte odkryté dalších 20 minut. Nožem zkuste, zda je pórek měkký.

Tip: Servírujeme s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší

Vybrané suroviny můžete zakoupit v eshopu Country Life.

Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

 

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte