úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pražský perník - bez lepku a mléka

Pražský perník - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Perníky
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: cca 280 g bezlepkovej múky
cca 280 g práškového cukru
5 vajec
200 g kryštálového cukru
2 dcl vody
1 dcl olej
1/2 prášku do pečiva
1 PL perníkového korenia
Postup přípravy:

Z krystálového cukru upálime karamel, zalejeme vodou a rozvaríme na sirup. Necháme vychladnúť.

Potom si odvážime celé vajcia (aj so škrupinou) a koľko vážia vajíčka, toľko si nachystáme práškového cukru a aj bezlepkovej múky (pri strednej veľkosti vajec je to asi 280 g).

Z bielok si ušlaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutý karamelový sirup, olej, múku, prášok do pečiva, perníkové korenie a nakoniec zapracujeme tuhý sneh.

Dáme na veľký hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 st. C asi 30 min. Vychladnutý perník potrieme džemom a polejeme čokoládou.

Autor: lucka šulcka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte