úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pšeničný dezert (nákyp)

Pšeničný dezert (nákyp)

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 500 g potravinářské pšenice nebo špaldy
100 g přírodního cukru
100 ml oleje
hrst rozinek (nemusí být)
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky soli
špetka skořice

voda
Postup přípravy:

Pšenici propereme a necháme přes noc namočenou ve studené vodě (vody asi 2 cm nad hladinou pšenice). Vodu pak osolíme a pšenici uvaříme doměkka. Nejrychleji to jde v tlakovém hrnci, zhruba 45 minut. Případné lehké rozvaření vůbec nevadí. Necháme vychladnout. Vývar nevyléváme.

Po vychladnutí pšenici včetně vývaru rozmixujeme s olejem, cukry a skořicí. Pokud vývaru zbylo málo, přidáme převařenou vodu. Směs musí při mixování výrazně zesvětlat (zmléčnit), k čemuž je potřeba právě dostatek tekutiny. Výsledná konzistence by měla připomínat hustější mléčnou rýži.

Rozinky můžeme přidat až po rozmixování. Naplníme do misek a dáme vychladit do chladničky.

Možné obměny: lze přidat kakaový nebo karobový prášek.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte