úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: hovězí maso z vývaru
4 - 5 rajčat
1 balení pasírovaných rajčat
rýžová smetana, popř. sojová
0,5 hrníčku Jizerky
2 cibule
olej nebo sádlo
5 kuliček nového koření
5 hřebíčků
3 bobkové listy
třtinový cukr
sůl

Postup přípravy:

Připravíme si cibulový základ, přidáme Jizerku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček. Za velmi častého míchání vaříme - alespoň 15 minut. Protože se Jizerka tak dobře nerozváří, přelijte přes cedník. Přidejte pasírovaná rajčata a k tomu čerstvá, na úplně malinké kousky. Vařte a míchejte, dokud se rajčata nerozvaří. Nakonec přidejte sůl, karamel ze třtinového cukru a rýžovou smetanu. Omajda je ještě lepší než lepková. :-)

Autor: Arwenka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte