úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Red velvet muffiny - bez lepku

Red velvet muffiny - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Muffiny
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 350 g upečené a oloupané červené řepy
250 g mouky (původní recept 1:1 hladká a celozrnná pšeničná, já jsem použila univerzální bezlepkovou směs od Labety)
150 g třtinového cukru (ten jsem doma neměla, musel vystačit klasický krystal)
3 vejce
130 ml kefíru
120 g změklého másla
60 ml rostlinného oleje (použila jsem slunečnicový)
30 g kakaa
1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
1/2 lžičky sody bikarbony
1/2 lžičky soli
vanilka

Poleva:
250 g lučiny (nebo jiného krémového sýru jako philadelphia …)
110 g změklého másla
100 g moučkového cukru
(vanilka)
Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu na muffiny si vymažeme nebo vyložíme papírovými formičkami.

Upečenou řepu spolu s olejem rozmixujeme v robotu na hladké pyré. Přidáme kefír, máslo, vejce, vanilku a ještě krátce mixujeme, dokud se směs dobře nepropojí.

V další větší míse smícháme všechny suché ingredience (mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, kakao a sůl).

Pak obě směsi krátce smícháme dohromady a vzniklé těsto dáme do formiček.

Pečeme asi 15 až 20 minut. Snažíme se vždy vystihnout moment, aby těsto nebylo syrové, ale stále velmi vlhké a lehce lepivé.Muffiny po upečení a prvotním zchladnutí necháme vystydnout na roštu.

Mezitím si připravíme polevu. Sýr s máslem mixujeme pár minut do hladka, pak přidáme cukr a znovu důkladně promixujeme, aby se cukr dobře rozpustil a krém byl nadýchaný.

Muffiny buď můžeme rovnou zdobit pomocí sáčku (či jen tak ledabyle lžičkou), a nebo polevu ještě nechámevychladit v lednici.

Autor: Petra5

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte