úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rohlíčky s ořechovou nádivkou - bez mléka

Rohlíčky s ořechovou nádivkou - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: Na 15 rohlíčků:

450 g hladké mouky
230 g přírodního tofu
80 g cukru moučky
2 vejce (z toho 1 bílek zvlášť na potření)
8 lžic vody
7 lžic oleje
1 prášek do pečiva

plátky mandlí na posypání

Nádivka:
200 ml rostlinného mléka
150 g mletých vlašských ořechů
80 g mletých piškotů
70 g cukru krupice
30 g agávového sirupu
2 lžíce rumu
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme ořechovou nádivku. Mléko přivedeme k varu, vsypeme ořechy a za stálého míchání asi 5 min prohřejeme. Vmícháme piškoty, cukr, sirup a rum. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

Tofu nejprve umyjeme a vysušíme, abychom jej zbavili nepříjemného "zápachu". Rozmixujeme jej společně s olejem a vejci (kromě 1 bílku). Přidáme zbylé suroviny (mouku, prášek do pečiva, cukr a vodu) a uhněteme nelepivé těsto. Rozválíme ho na plát o tloušťce cca 3 mm a nakrájíme na větší trojúhelníky. Doprostřed každého trojúhelníku dáme část ořechové náplně a srolujeme od delší strany do rohlíku. Každý zahneme do tvaru podkovy a necháme 30 min kynout.

Rohlíčky potřeme zbylým bílkem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 min. 

Autor: Adéla

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte