úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rostlinný (bezmléčný) cheesecake s jahodami

Rostlinný (bezmléčný) cheesecake s jahodami

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Tofu
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Na 8 porcí:
900 g tofu natural
500 ml sójové smetany Provamel
300 g sušeného rostlinného mléka
250 g jahod
200 g pšeničných sušenek Molenaartje
2 banány
60 g rostlinného margarínu
4 lžíce ovocného cukru
2 – 4 lžíce agar-agaru
Postup přípravy:

Korpus: Sušenky rozdrťte na jemno a smíchejte s rozpuštěným margarínem. Hmotu vyhlaďte na dno formy a utlačte. Poklaďte na ni na půlky pokrájené banány.

Náplň: Tofu nastrouhejte na jemno, přidejte cukr, sójovou smetanu, sušené mléko a rozmixujte do hladka. Hmotu nalijte na korpus s banány a pečte 20 minut na 160 stupňů.

Upečený cheesecake nechte vychladnout.

Nakonec jej ozdobte jahodami, nebo jiným ovocem (např. borůvkami nebo malinami) a zalijte rozpuštěným agar-agarem obarveným šťávou z červené řepy nebo jahodovým džusem.   

Nechte důkladně vychladit v lednici, nejlépe přes noc.

 

Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

REKLAMA

Komentáře k receptu
sarah

17. 1. 2015
15:01

Nač se tam používají ty dva banány? :) Jde jen o estetickou či gurmánskou specialitku, nebo mají nepostradatelnou fci?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte