úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rozmarýnová chiabatta - bez lepku, mléka a vajec

Rozmarýnová chiabatta - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Chlebové placky
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: cca 175 - 200 ml teplé vody
110 g Schär mix B
90 g chlebové směsi Doves Farm bílé
50 g Jizerky zelené
1 lžička instantního droždí
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli

čerstvý rozmarýn - opéct
4 polévkové lžíce olivového oleje
olivy, sušená rajčata
Postup přípravy:

Nejprve si opečeme čerstvý rozmarýn. Určitě bych tento krok nevynechávala, rozmarýn skvěle ochutí toto pečivo. Na troše olivového oleje na pánvi opečeme rozmarýn do křupava, vyjmeme z pánve, opatrně pokrájíme a smícháme s trochou soli a rozmarýn v ní jakoby obalíme. 

V míse promícháme všechny uvedené mouky a sůl. Potom přidáme cukr, droždí, vodu  a rozmarýn. Uděláme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple cca 1 h kynout. Potom přidáme olej (buď použijeme olivový, nebo pro ještě lepší chuť ve výsledku -  olej z naložených sušených rajčat, já mám nejraději úžasný bylinkový olej ze sušených rajčat Hradecké delikatesy) a vypracujeme řidší těsto.

Mokrýma rukama opatrně přendáme na plech, který jsme hojně vymastili olivovým olejem. Poklademe olivama, případně sušenými rajčaty a přikryjeme fólií. Necháme v teple ještě asi 20 - 30 minut odpočívat.

Poté vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Do trouby dávám kastrůlek s vodou. 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte