úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rukolová krémová polévka

Rukolová krémová polévka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 35 min
Zařazení: Jarní polévky a pokrmy
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1 l vody
2 svazky rukoly
200 g žampionů
1 rýžová smetana
2 lžíce másla
1 šalotka
1 a 1/2 kostky bujónu Würzl
sůl
pepř
trochu mletého kmínu
Postup přípravy:

V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na mě nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme na plátky očištěné žampiony a vše chvilku podusíme. Rukolu omyjeme a přidáme k žampionům. Krátce orestujeme, zalijeme vodou a vložíme bujón. Vše povaříme asi 10 minut a posléze rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme rýžovou smetanou a necháme přejít varem, ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.

Jednotlivé porce můžete ještě ozdobit lístky rukoly. Podáváme třeba s toastem.

Autor: Terka M.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte