úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlá bublanina bez lepku a mléka z quinoové kaše

Rychlá bublanina bez lepku a mléka z quinoové kaše

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 25 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Ostatní
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 g kvalitní majonézy bez lepku
125 g kaše z quinoi (bezlepkova.com)
100 g moučkového cukru
1 celé vejce
25 g obyčejného kukuřičného škrobu
1 cukr s pravou vanilkou
1/2 - 1 (dle chuti) prášek do pečiva Dr. Oetker

ovoce dle chuti + 2 polévkové lžíce třtinového cukru na proslazení, případně drobenka (nemusí být)

pečící nádoba o rozměrech 20 x 30 cm nebo trochu menší, vyložená pečícím papírem
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 175 ° C. Majonézu s celým vejcem a cukry vyšleháme. Přisypeme kaši, škrob a prášek do pečiva. Opatrně promícháme, nejlépe silikonovou stěrkou. Těsto přemístíme do pečící nádoby vyložené pečícím papírem a posypeme ovocem smíchaným s cukrem.

Těsto lze rozdělit i do papírových pečících košíčků či muffinových formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta pouze od drobečků nebo suchá.

Bublaninu necháme na mřížce vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte