úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlá bublanina bez lepku a mléka z quinoové kaše

Rychlá bublanina bez lepku a mléka z quinoové kaše

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 25 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Ostatní
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 g kvalitní majonézy bez lepku
125 g kaše z quinoi (bezlepkova.com)
100 g moučkového cukru
1 celé vejce
25 g obyčejného kukuřičného škrobu
1 cukr s pravou vanilkou
1/2 - 1 (dle chuti) prášek do pečiva Dr. Oetker

ovoce dle chuti + 2 polévkové lžíce třtinového cukru na proslazení, případně drobenka (nemusí být)

pečící nádoba o rozměrech 20 x 30 cm nebo trochu menší, vyložená pečícím papírem
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 175 ° C. Majonézu s celým vejcem a cukry vyšleháme. Přisypeme kaši, škrob a prášek do pečiva. Opatrně promícháme, nejlépe silikonovou stěrkou. Těsto přemístíme do pečící nádoby vyložené pečícím papírem a posypeme ovocem smíchaným s cukrem.

Těsto lze rozdělit i do papírových pečících košíčků či muffinových formiček. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut nebo až je špejle po vytažení z těsta pouze od drobečků nebo suchá.

Bublaninu necháme na mřížce vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...