úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlý quiche bez mléka

Rychlý quiche bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: listové těsto bez mléka (koupeno v Lidlu)
zakysaná sojová smetana
2 větší cibule
balení žampionů v plechovce nebo 4 čerstvé žampiony
1/2 balíčku Tofu
1 vejce
cca 50 g slaniny nakrájené na kostky
Postup přípravy:

Listvovým těstem vyložíme formu na koláč a dáme péct do trouby puštěné na 180 stupňů. Necháme ho tam asi 10 miut, dokud nezrůžoví.

Na horké pánvi "vysmažíme" ze slaniny tuk, cibuli si nakrájíme na proužky a postupně přidáváme ke slanině. Chvilku ji restujeme a až je "zatažená", přidáme na plátky nakrájené žampiony. Směs restujeme asi 5 minut.

Během toho si v misce smícháme zakysanou smetanu, jedno vajíčko a nastrouhané tofu. Když máme pocit, že je směs již dostatečně orestovaná (záleží na preferenci víc/míň do hněda), odstavíme pánev z horka a přilijeme do směsi smetanovo-vajčno-sýrovou tekutinu. Nevaříme! Jen důkladně promícháme. 

Z trouby vyndáme zlatavé těsto a obsah pánve vylijeme do koláčové formy. Ideální je, když okraje koláče úplně nezmizí. Pokud se tak ale stane, úplně to nevadí.

Pro hezčí efekt je možné do směsi oparně naskládat poloviny rajčátek cherry, aby byl koláč barevnější.

Pečeme v troubě asi 20 minut. Koláč je hotový když voní a jeho povrch je zlatavý.

Podáváme jak teplé, tak studené.

P.S. Quiche je skvělý způsob, jak se zbavit zbytků, co máte v lednici! Kousek papriky? Šup tam s ní! Trocha kuřecího masa, co zbyla po vaření vývaru - skvělé! Nebojte se experimentovat, quiche snese skoro všechno :).

Autor: Misama

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...