Rýžové bagely - bez lepku, mléka, vajec
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Domácí pečivo |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez lepku Bez vajec Bez mléka |

Ingredience: |
200 ml teplé vody 100 g jemné hladké rýžové mouky + na podsypání válu 100 g mouky z hnědé rýže 50 g bramborového škrobu 50 g tapiokového škrobu 25 g rozpuštěného tuku (sádlo, olej, margarín) 1 lžíce agávového sirupu 1vrchovatá lžička guarové moučky 6 g soli 5-6 g sušeného droždí 5 g psyllia rozpuštěného v 50 ml teplé vody (cca 10 minut odstáté) 4 g prášku do pečiva hrnec s 1,5 l horké vody s 5 g soli tvořítko kolečko |
---|---|
Postup přípravy: |
Všechny sypké suroviny v míse promícháme, droždí přidáváme až jako poslední. Rukou rozdrobíme do směsi gel vytvořený z vody a psyllia. Agávový sirup promícháme s teplou vodou a tekutinu přidáme k sypké směsi s psylliem. Rukou vyhněteme lepivé těsto. Mísu s těstem přikryjeme poklopem nebo zabalíme do potravinářské folie a necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout. Troubu rozehřejeme na 230 °C. Na dno trouby dáme hrnec s 1 l vody. Do těsta zapracujeme rukou rozpuštěný tuk a vypracujeme hladké těsto, které překlopíme na pomoučenou plochu, bude ho cca 600 g. Rozdělíme ho nožem na šest 100 g kousků, z nichž vyválíme kuličky, které rukou opatrně zploštíme a uprostřed uděláme tvořítkem otvor. Teď máme dvě možnosti - buď necháme kroužky z těsta jen odpočinout na vyloženém plechu pečícím papírem, potřeme vodou nebo vejcem (pokud není omezení) a posypeme semínky a DÁME ROVNOU PÉCT. Nebo opatrně jednotlivé kroužky nabíráme děrovanou naběračkou a vkládáme na 10 sekund do horké jemně bublající slané vody. Pečivo vyndáme na plech, posypeme semínky a pečeme cca 10 - 15 minut. Pokud se pečivo shora připaluje, zmírníme troubu na 200 a dopékáme až zní bagely na poklep dutě. Pečivo necháme s papírem vychladnout na mřížce a po vychladnutí a změknutí pečiva ho opatrně odtrhneme z papíru. Autorka: Radka Vrzalová |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...