Rýžovník

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Bez ořechů
Ingredience: cca 500 g jahod (jiné ovoce)
300 g rýže
300 ml rýžového nebo sojového mléka
100 g margarínu
50 g vanilkové Hrašky
cukr podle chuti
4 hřebíčky
citronová kůra
sádlo + kokos (nebo bezl. strouhanka) na vysypání formy
Postup přípravy:

Rýži dáme vařit podle zvyku do mírně osolené vody, přidáme hřebíček a vaříme do kašovita. Hrašku smícháme s mlékem a a necháme dvacet minut povařit. Rýži smícháme s hraškovým "bešamelem", osladíme a vmícháme ovoce a margarín. Zapékací formu vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. Rýžovou směs urovnáme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 st. dozlatova (něco přes hodinu, každá trouba je jiná, chce to vypozorovat). Můžeme podávat teplé i studené.

Autor: Zuzka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte