úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rýžovo-žitné bulky - bez vajec a mléka

Rýžovo-žitné bulky - bez vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 4 h
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 250 g žitné chlebové mouky
250 ml vody
100 g rýžové hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky soli

Postup přípravy:

Zaděláme těsto (smíchala jsem všechny ingredience dohromady) a necháme vykynout, zhruba  2 - 3 hodiny. Pak pomoučenýma rukama vytvoříme bulky, které necháme ještě cca 1/2 hodiny kynout. Pečeme asi 30 minut při 175 °C (klasické pečení). Zkoušela jsem během pečení sáhnout, jestli jsou dostatečně propečené. Nesmí se vám do ní zabořit prst. Jsou hotové, když se udělá kůrka, kterou když zmáčknete, tak lehce pruží.

Tip: Nejsou moc slané - pekla jsem je podle mnou vymyšleného receptu pro mojí 9-ti měsíční dceru (s alergií na pšenici) na seznamování se s pečivem. Pokud máte raději slanější pečivo, tak dejte celou lžičku soli ;-)

Autor: Michaela

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte