úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Schwarzwaldská roláda - těsto bez lepku, mléka, kukuřice a sóji

Schwarzwaldská roláda - těsto bez lepku, mléka, kukuřice a sóji

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: Těsto:
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť + špetka soli a kapka citrónové šťávy do bílků)
1 kávová lžička vanilkového extraktu
3 polévkové lžíce agávového sirupu
3 polévkové lžíce silného černého čaje
3 polévkové lžíce řepkového oleje
2 polévkové lžíce tapiokového škrobu
2 polévkové lžíce kaštanové mouky
2 polévkové lžíce karobové mouky
2 polévkové lžíce kakaového prášku (používám pralinkový)
3 kávové lžičky vinného kamene nebo 1 rovná lžička jedlé sody na kypření těsta

Plnit můžete pouze višňovou marmeládou nebo bezlaktózovou smetanou či smetanou rostlinnou (rýžová, kokosová), nebo pudinkovým krémem s rostlinným mlékem a tukem a okapanými višněmi z kompotu.

Dozdobíme bezmléčnou čokoládovou polevou (hořká čokoláda z Lidlu + řepkový olej v poměru 3:1 - 210 g čokolády rozpustit s 30 g řepkového oleje).

čokoládové zdobení hořké (supermarkety)

mělký plech a 2 pečící papíry, čistá utěrka, moučkový cukr
Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vyložíme jedním pečícím papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřidlem. Z bílků, kapky citrónové šťávy a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem nebo ho "pocukrujeme" kakaem (pokud chceme variantu zcela bez cukru).

Ze žloutků, agávového sirupu a vanilkového extraktu vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme čaj a prošleháme. V další fázi přidáme olej a opět prošleháme. Přisypeme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh (nejlépe na dvakrát) . Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.

Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout v ruličce nejlépe na mřížce. Po ochladnutí opatrně rozbalíme a plníme dle našich možností a chuti.

Autorka: Radka Vrzalová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...