úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Schwarzwaldská roláda - těsto bez lepku, mléka, kukuřice a sóji

Schwarzwaldská roláda - těsto bez lepku, mléka, kukuřice a sóji

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: Těsto:
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť + špetka soli a kapka citrónové šťávy do bílků)
1 kávová lžička vanilkového extraktu
3 polévkové lžíce agávového sirupu
3 polévkové lžíce silného černého čaje
3 polévkové lžíce řepkového oleje
2 polévkové lžíce tapiokového škrobu
2 polévkové lžíce kaštanové mouky
2 polévkové lžíce karobové mouky
2 polévkové lžíce kakaového prášku (používám pralinkový)
3 kávové lžičky vinného kamene nebo 1 rovná lžička jedlé sody na kypření těsta

Plnit můžete pouze višňovou marmeládou nebo bezlaktózovou smetanou či smetanou rostlinnou (rýžová, kokosová), nebo pudinkovým krémem s rostlinným mlékem a tukem a okapanými višněmi z kompotu.

Dozdobíme bezmléčnou čokoládovou polevou (hořká čokoláda z Lidlu + řepkový olej v poměru 3:1 - 210 g čokolády rozpustit s 30 g řepkového oleje).

čokoládové zdobení hořké (supermarkety)

mělký plech a 2 pečící papíry, čistá utěrka, moučkový cukr
Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vyložíme jedním pečícím papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřidlem. Z bílků, kapky citrónové šťávy a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem nebo ho "pocukrujeme" kakaem (pokud chceme variantu zcela bez cukru).

Ze žloutků, agávového sirupu a vanilkového extraktu vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme čaj a prošleháme. V další fázi přidáme olej a opět prošleháme. Přisypeme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh (nejlépe na dvakrát) . Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.

Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout v ruličce nejlépe na mřížce. Po ochladnutí opatrně rozbalíme a plníme dle našich možností a chuti.

Autorka: Radka Vrzalová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...