úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Schwarzwaldská roláda - těsto bez lepku, mléka, kukuřice a sóji

Schwarzwaldská roláda - těsto bez lepku, mléka, kukuřice a sóji

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: Těsto:
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť + špetka soli a kapka citrónové šťávy do bílků)
1 kávová lžička vanilkového extraktu
3 polévkové lžíce agávového sirupu
3 polévkové lžíce silného černého čaje
3 polévkové lžíce řepkového oleje
2 polévkové lžíce tapiokového škrobu
2 polévkové lžíce kaštanové mouky
2 polévkové lžíce karobové mouky
2 polévkové lžíce kakaového prášku (používám pralinkový)
3 kávové lžičky vinného kamene nebo 1 rovná lžička jedlé sody na kypření těsta

Plnit můžete pouze višňovou marmeládou nebo bezlaktózovou smetanou či smetanou rostlinnou (rýžová, kokosová), nebo pudinkovým krémem s rostlinným mlékem a tukem a okapanými višněmi z kompotu.

Dozdobíme bezmléčnou čokoládovou polevou (hořká čokoláda z Lidlu + řepkový olej v poměru 3:1 - 210 g čokolády rozpustit s 30 g řepkového oleje).

čokoládové zdobení hořké (supermarkety)

mělký plech a 2 pečící papíry, čistá utěrka, moučkový cukr
Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vyložíme jedním pečícím papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřidlem. Z bílků, kapky citrónové šťávy a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem nebo ho "pocukrujeme" kakaem (pokud chceme variantu zcela bez cukru).

Ze žloutků, agávového sirupu a vanilkového extraktu vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme čaj a prošleháme. V další fázi přidáme olej a opět prošleháme. Přisypeme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh (nejlépe na dvakrát) . Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.

Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout v ruličce nejlépe na mřížce. Po ochladnutí opatrně rozbalíme a plníme dle našich možností a chuti.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte