úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Segedínský guláš - bezlepkový

Segedínský guláš - bezlepkový

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: vepřové maso - plecko
kysané zelí
cibule
olej
ocet
sůl
mletý pepř
kmín
sladká paprika

bezlepková mouka na zahuštění
Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, kmín a na závěr zaprášíme sladkou paprikou. Podlijeme horkou vodou a necháme chvíli dusit.

K částečně změklému masu přidáme kysané zelí, včetně šťávy z něj. Podle chuti můžeme jemně dokyselit octem. Opět necháme dusit.

Omáčku zahustíme záklechtkou - rozšlehanou moukou ve vodě, příp. na zjemnění lze použít i mléko, smetanu, a necháme znovu provařit.

Podáváme s houskovým knedlíkem, lze přidat i lžíci zakysané smetany, což máme rádi my.

Dobrou chuť;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte