úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Semínkový knäckebrot - bez lepku, mléka, vajec

Semínkový knäckebrot - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chléb a pečivo
Pečivo
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 350 m teplé vody první den + 50 ml na promíchání den druhý
100 g bezlepkových ovesných vloček
100 g pohankových vloček
100 slunečnicových semínek
50 g lněných semínek
50 g lněné mouky
40 g dýňových semínek
40 g sezamu
3 lžíce řepkového nebo olivového oleje nebo kokosového tuku
2 lžíce chia semínek
2 lžíce máku
1 lžíce agávového (javorového) sirupu
1 lžíce mořské vločkové soli
1 lžíce jemné jablečné vlákniny
1 lžíce psylia
1/2 lžíce chlebového koření Alnatura z Dm
1/2 lžíce mletého kmínu
Postup přípravy:

Obdobný, jako při přípravě chlebu Vegipan http://www.proalergiky.cz/vareni/recept/vegipan-chleb-bez-kypridel-a-kynuti-bez-lepku-mleka-i-vajec

Rozdíl je v tom, že připravené těsto mokrou rukou rozetřeme těsto na chlebík Vegipan do vymazaného plechu do 0,5 - 1 cm vrstvy, rozřežeme rádélkem a pečeme 30 - 40 minut při 180 - 190 stupních až budou mít hnědou kůrku.

Skvělé chroupání bez lepku, mléka i vajec.;-)

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte