úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Skořicový propletenec

Skořicový propletenec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: Těsto:
300 g hladké mouky
120 ml sójového nápoje Provamel
1 žloutek
25 g rozpuštěného másla
20 gramů droždí
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli

Náplň:
6 lžic cukru
50 gramů másla
2 lžičky skořice
Postup přípravy:

Kynuté těsto zpracujeme v pekárně. Po vykynutí ho rozválíme na obdélník.

Ten potřeme rozpuštěným máslem. Cukr smícháme se skořicí a posypeme rovnoměrně těsto.

Poté ho stočíme a následně rozřízneme na dvě poloviny. Ty stočíme přes sebe a vytvarujeme do kulatého věnečku.

Pečeme cca 25 minut při 180 stupních.

Dobrou chuť :-)

 

Autor: amitka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty