úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Škvarkový chléb bez lepku, mléka, vajec

Škvarkový chléb bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chléb
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g mouky Schär Mix It
470 ml vlažné vody
2 hrsti nadrobno nasekaných škrvarků
50 g čirokové mouky hladké
2 oleje
2 polévkové lžíce octa
10 g soli
8 g sušených kvasnic
8 g cukru
7 g drceného kmínu
Postup přípravy:

Do mísy dáme všechny "suché" suroviny - obě mouky, sušené kvasnice, sůl, cukr, kmín.

Do odměrky odměříme vodu, v ní rozmícháme ocet a olej. Tuto směs za stálého míchání přiléváme do "suchých" surovin (ručním šlehačem s hnětacími metlemi). Těsto necháme míchat na malou rychlost ještě asi 10 minut. Nakonec zapracujeme posekané škvarky.

Hotové těsto přeložíme do vymazané chlebíčkové formy (sahá asi do poloviny) a formu přetáhneme potravinovou fólií. Takto necháme chléb kynout, dokud nedosahuje až k okraji formy a "lepí se" na fólii, kterou je přikryt (kynutí trvá asi 1 hodinu).

Vykynulý chléb vložíme do trouby rozpálené na 200 - 210 stupňů, do které jsme vložily i hrnek s vodou. Pečeme asi 1 hodinu. V polovině pečení teplotu snížíme asi na 180 - 190 stupňů.

Upečený chléb hned vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Chléb je velmi chutný a vláčný a i "lepkovým" strávníkům velmi chutná :)

Autor: Majka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte