úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Škvarkový chléb bez lepku, mléka, vajec

Škvarkový chléb bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Domácí chléb
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g mouky Schär Mix It
470 ml vlažné vody
2 hrsti nadrobno nasekaných škrvarků
50 g čirokové mouky hladké
2 oleje
2 polévkové lžíce octa
10 g soli
8 g sušených kvasnic
8 g cukru
7 g drceného kmínu
Postup přípravy:

Do mísy dáme všechny "suché" suroviny - obě mouky, sušené kvasnice, sůl, cukr, kmín.

Do odměrky odměříme vodu, v ní rozmícháme ocet a olej. Tuto směs za stálého míchání přiléváme do "suchých" surovin (ručním šlehačem s hnětacími metlemi). Těsto necháme míchat na malou rychlost ještě asi 10 minut. Nakonec zapracujeme posekané škvarky.

Hotové těsto přeložíme do vymazané chlebíčkové formy (sahá asi do poloviny) a formu přetáhneme potravinovou fólií. Takto necháme chléb kynout, dokud nedosahuje až k okraji formy a "lepí se" na fólii, kterou je přikryt (kynutí trvá asi 1 hodinu).

Vykynulý chléb vložíme do trouby rozpálené na 200 - 210 stupňů, do které jsme vložily i hrnek s vodou. Pečeme asi 1 hodinu. V polovině pečení teplotu snížíme asi na 180 - 190 stupňů.

Upečený chléb hned vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Chléb je velmi chutný a vláčný a i "lepkovým" strávníkům velmi chutná :)

Autor: Majka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...