úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Slané preclíčky s quinoovou moukou - bez lepku, mléka, vajec

Slané preclíčky s quinoovou moukou - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h
Zařazení: Quinoa
Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g bezlepkové mouky (Schaer Mix-it, Schaer Bread, Doves Farm, Jizerka) + na podsypání při tvarování preclíčků
250 g uvařených oloupaných nastrouhaných brambor (varný typ B, C)
150 - 200 ml vody či rostlinného mléka (rýžové, sójové) - objem tekutiny záleží na druhu použité mouky, každá saje trochu jinak - začněte se 150 ml, případně pomalu přilívejte
130 g tuku Stelly
100 g mouky z quinoi
sůl podle chuti + hrubá sůl na posypání
polévková lžíce máku + mák nebo sezam na posypání
teplá voda na potření
Postup přípravy:

Nastrouhané brambory, mouky, sůl a polévkovou lžíci máku v misce promícháme a nastrouháme ke směsi vlažný tuk. Vypracujeme rukou vláčné těsto, které vložíme do igelitového sáčku a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout.

Troubu rozehřejeme na 185 - 190 °C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Těsto vyndáme z lednice, necháme chvilku odležet. Z těsta odkrajujeme kousky, které na pomoučené ploše vytvarujeme do hádku a vytvoříme preclíček (velikost cca 4 cm). Preclíčky přendáme na plech. Před pečením je potřeme vlažnou vodou a posypeme mákem či sezamem, případně hrubou solí. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 30 - 35 minut.

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...