úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Slané preclíčky s quinoovou moukou - bez lepku, mléka, vajec

Slané preclíčky s quinoovou moukou - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h
Zařazení: Quinoa
Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g bezlepkové mouky (Schaer Mix-it, Schaer Bread, Doves Farm, Jizerka) + na podsypání při tvarování preclíčků
250 g uvařených oloupaných nastrouhaných brambor (varný typ B, C)
150 - 200 ml vody či rostlinného mléka (rýžové, sójové) - objem tekutiny záleží na druhu použité mouky, každá saje trochu jinak - začněte se 150 ml, případně pomalu přilívejte
130 g tuku Stelly
100 g mouky z quinoi
sůl podle chuti + hrubá sůl na posypání
polévková lžíce máku + mák nebo sezam na posypání
teplá voda na potření
Postup přípravy:

Nastrouhané brambory, mouky, sůl a polévkovou lžíci máku v misce promícháme a nastrouháme ke směsi vlažný tuk. Vypracujeme rukou vláčné těsto, které vložíme do igelitového sáčku a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout.

Troubu rozehřejeme na 185 - 190 °C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Těsto vyndáme z lednice, necháme chvilku odležet. Z těsta odkrajujeme kousky, které na pomoučené ploše vytvarujeme do hádku a vytvoříme preclíček (velikost cca 4 cm). Preclíčky přendáme na plech. Před pečením je potřeme vlažnou vodou a posypeme mákem či sezamem, případně hrubou solí. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 30 - 35 minut.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte