Slané vdolky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 500 g hladké mouky
250 ml sojového mléka (předpokládám, že lze i rýžové, ale nedělala jsem)
5 lžic olivového oleje
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
1 sušené drožní (pohlídat, aby množství odpovídalo váze mouky), příp. 2/3 kostičky čerstvého
Postup přípravy:

Pakliže máte domácí pekárnu, vložte všechny ingredience v uvedeném pořadí do ní a zapněte program "kynutí" (většinou se čas pohybuje kolem 1,5 hodiny).

Pakliže ne, lze samozřejmě postupovat "postaru" -  z mléka, cukru a droždí nechat vzejít na teple kvásek, poté zapracovat i ostatní suroviny a nechat kynout - opět zhruba 60 - 90 minut.

Po vykynutí vytvarujte vdolky, položte na vymaštěný plech, přikryjte utěrkou a ještě nechte 20 - 30 minut dokynout.

Poté potřete vodou (běžně takto nahrazuji vajíčko, lze i lehce vodu osolit, ale to spíše dělám u chleba) a posypte dle libosti hrubou solí, mákem, kmínem. Lze i nastrouhaným sýrem, dle druhu diety, resp. v souladu s ní.

Dobrou chuť ;-)

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu
Katka

3. 4. 2017
10:30

Vyzkoušela jsem už hodně receptů na vdolky, ale všechny zklamaly. Tento je jediný nejlepší. Vdolky jsou moc dobré k polévce, jsou měkké a mají dobrou chuť. Navíc se dají jíst i ke svačině třeba se šunkou :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...