Slané vdolky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 14 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 500 g hladké mouky
250 ml sojového mléka (předpokládám, že lze i rýžové, ale nedělala jsem)
5 lžic olivového oleje
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
1 sušené drožní (pohlídat, aby množství odpovídalo váze mouky), příp. 2/3 kostičky čerstvého
Postup přípravy:

Pakliže máte domácí pekárnu, vložte všechny ingredience v uvedeném pořadí do ní a zapněte program "kynutí" (většinou se čas pohybuje kolem 1,5 hodiny).

Pakliže ne, lze samozřejmě postupovat "postaru" -  z mléka, cukru a droždí nechat vzejít na teple kvásek, poté zapracovat i ostatní suroviny a nechat kynout - opět zhruba 60 - 90 minut.

Po vykynutí vytvarujte vdolky, položte na vymaštěný plech, přikryjte utěrkou a ještě nechte 20 - 30 minut dokynout.

Poté potřete vodou (běžně takto nahrazuji vajíčko, lze i lehce vodu osolit, ale to spíše dělám u chleba) a posypte dle libosti hrubou solí, mákem, kmínem. Lze i nastrouhaným sýrem, dle druhu diety, resp. v souladu s ní.

Dobrou chuť ;-)

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu
Katka

3. 4. 2017
10:30

Vyzkoušela jsem už hodně receptů na vdolky, ale všechny zklamaly. Tento je jediný nejlepší. Vdolky jsou moc dobré k polévce, jsou měkké a mají dobrou chuť. Navíc se dají jíst i ke svačině třeba se šunkou :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte