Slaný pikantní koláč - bez lepku, mléka, vajec, kukuřice i sóji
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Slané koláče, pizzy, muffiny |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez lepku Bez vajec Bez mléka |

Ingredience: |
Těsto: 220 - 250 ml teplé vody 100 g rýžové mouky z hnědé rýže 100 g rýžového škrobu 50 g mouky z červené čočky 1 lžíce koření na pizzu 1 lžíce olivového oleje 1 lžička agávového sirupu 6 g soli 5 g sušeného droždí s vlaštovkou 4 g prášku do pečiva bez lepku Náplň: 3 - 4 velké červené cibule ančovičky nebo kousky tuňáka okapaného hrst vypeckovaných černých oliv 2 lžíce třtinového cukru 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce balzamicového octa 1/2 lžíce čerstvého tymiánu nebo několik snítek (3) obraných sůl pepř |
---|---|
Postup přípravy: |
Cibulová náplň: Cibuli s cukrem pomalu osmažíme na dvou lžících olivového oleje asi na středním plameni. Trvá to cca 20 minut až cibule začne vonět a karamelizovat. Přidáme tymián, balzamico, dosolíme, opepříme a stáhneme plamen na minimum. Dopékáme za stálého míchání cca 5 minut. Necháme vychladnout. Na sítě necháme okapat rybky či tuňáka od oleje. Stejně tak olivy. Těsto: V míse si promícháme mouky s kypřidlem, solí a kořením. Teprve po promíchání přidáme sušené droždí a přilijeme tekutinu (teplou vodu s agávovým sirupem). Rukou vyhněteme polotuhé těsto, které necháme v přikryté míse cca 45 minut odpočívat. Troubu rozehřejeme na 220 °C. Po vykynutí těsta přidáme 1 lžíci olivového oleje a zapracujeme v hladké těsto, které rukou namočenou ve vodě nebo naolejovanou rozetřeme po celé ploše pečící nádoby na výšku cca 1 cm. Poklademe karamelizovanou cibulí a povrch posypeme rybkami či kousky tuňáka a černými olivami. Pečeme prudce cca 20 minut, až jsou okraje koláče křupavé. Po upečení koláč vyndáme pouze s papírem na mřížku a necháme trochu vychladnout. Podáváme vlažný i studený. Tip 1: Pod náplň můžeme potřít těsto slabou vrstvou drcených rajčat z plechovky. Tip 2: Ze stejného těsta můžeme upéct skvělé pikantní bochánky třeba k hustým polévkám Autorka: Radka Vrzalová |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...