úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Snídaňová amarantová kaše - můžou i celiaci

Snídaňová amarantová kaše - můžou i celiaci

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Amarant
Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 100 ml amarantu, několik hodin namočeného
očištěné šípky zbavené semínek
mletý kardamon
banán
jablko
karobový prášek (nebo kakao)
agáve sirup (nebo med)
máslo nebo kokosové ghee
jablečná vláknina
rostlinné mléko nebo voda
Postup přípravy:

Amarant vaříme v hrnci asi 15 minut spolu s očištěnými šípky. Přidáme máslo (nebo kokosové ghee) na zjemnění. Amarant vařením vytvoří jakousi želé hmotu, proto si dobu vaření a hustotu nastavte podle vaší chuti.

Zvlášť trochu podusíme v trošce vody jablko s medem a banánem. Přidáme do kaše, převaříme, přidáme 1 malou lžičku kardamonu a vlákniny a podle chuti karobový prášek nebo kakao. Vypneme. Můžeme dozdobit marockým listovým sladidlem, stévií, fíky nebo praženými lískovými oříšky. Nebo dochutíme čímkoliv, co vám chutná a má zásadité hodnoty pH.

Pokud vám ze snídaně zůstane kaše, nebo se vám ji podaří uvařit příliš hustou, můžete ji zapéct jako koláč a polít hořkou čokoládou a ozdobit sekanými ořechy.

Amarant (nebo laskavec – jak krásné jméno má :)) je dostupná rostlina, vzácná množstvím blahodárných účinků pro lidské tělo. Protože neobsahuje lepek, můžou ho jíst taktéž celiaci a ani diabetikům neublíží. :)

Henrieta Peškovičová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte