úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Špagety s čerstvým špenátem

Špagety s čerstvým špenátem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 35 min
Zařazení: Bez masa
Jarní polévky a pokrmy
Velikonoční recepty
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 400 g semolinových špaget bezvaječných (např. od firmy Granovita)
300 g čerstvého listového špenátu
200 g zelené petrželky
10 filetů ančoviček
60 ml kvalitního olivového oleje
50 g strouhaného parmazánu (výborný je i kozí sýr)
2 lžíce citronové šťávy
lžíce strouhané citronové kůry
2 stroužky česneku
sůl
pepř



Postup přípravy:

Oprané a odkapané špenátové listy smícháme v misce s olejem, osolíme a opepříme, nasypeme je na rozehřátou pánev a velmi krátce za stálého míchání opečeme. Polovinu špenátu, petrželku, oloupané stroužky česneku, ančovičky, parmazán, citronovou šťávu a kůru vložíme do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme.

Špagety si uvaříme ve vroucí osolené vodě tzv. "al dente", slijeme je a asi 250 ml vody ze špaget si dáme stranou. Špagety dáme zpět do hrnce, přidáme rozmixovanou směs, vodu, kterou jsme si odložili a zbylou část špenátu. Promícháme a ihned servírujeme.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte