úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Špaldové bagety a housky - bez mléka a vajec

Špaldové bagety a housky - bez mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 250 g špaldové celozrnné mouky
250 g hladké mouky (příp. také špaldové)
200 ml špaldového nápoje
100 ml vlažné vody
50 g lněných semínek
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička drceného kmínu
1 čerstvé droždí

podle chuti můžete přidat např. osmaženou cibulku (já ji použila), česnek, olivy apod.

pomašlovat lze rostlinným mlékem, olejem, příp. samozřejmě vajíčkem
lze posypat i semínky
Postup přípravy:

Nejprve jsem si smíchala obě mouky. Z vlažné vody, trochy mouky z připravené směsi, cukru a droždí jsem si připravila kvásek, který jsem nechala vzejít.

K moukách jsem přimíchala lněná semínka, drcený kmín, sůl. Přidala kvásek, olivový olej a špaldový nápoj. Vše důkladně promíchala a nechala těsto cca 1,5 hodiny kynout (dávám do trouby zapnuté na 50 °C).

Po vykynutí jsem přidala osmaženou cibulku a trochu mouky, aby se těsto nelepilo. Z hotového těsta jsem tvarovala housky a bagety. Pečivo jsem dala na plechu opět kynout do trouby. Tentokáte asi na 30 - 40 minut.

Vyndala jsem z trouby, zvýšila teplotu na 180 - 200 °C, vložila pomašlované pečivo a pekla cca 15 - 20 minut. Záleží na výkonnosti trouby a velikosti pečiva.

Překvapení - po dlouhé době pečivo, které se dalo jíst i druhý den :-D.

Po upečení jsem ihned sundala z plechu a nechala chladnout na mřížce.

Dobrou chuť ;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte