úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Špaldový kváskový chléb - bez mléka a vajec

Špaldový kváskový chléb - bez mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 350 g směsi špaldová jemná mouka a špaldové otruby v poměru 3:1
330 ml piva
domácí kvásek (z 50 g špaldové mouky a 50 ml bezchlorové vody)
kmín
sůl
Postup přípravy:

Kvásek: Do tohoto chleba patří kvásek připravený z 50 g špaldové mouky a stejného množství vody. Dělá se 24 hodin v teple, dle času se dokrmuje lžičkou mouky.

Chléb: Ze všech ingrediencí si připravíme těsto, které necháme 3 hodiny kynout. Peču v naplno vytopené plynové troubě (220 °C), na jejíž dno dávám pekáč s vodou, a to max. 40 minut. Pak ztlumím na 190 °C na 15 minut.

Autorka: Evžena Trnková

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte