úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Špaldový perník - bez mléka a vajec

Špaldový perník - bez mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Perníky
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 300 g špaldové mouky
200 g cukru
200 ml špaldového mléka
2 malá strouhaná na hrubo jablka
140 g polohrubé kukuřičné mouky
100 ml olivového oleje
100 ml vody
50 g rozinek
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce perníkového koření
1 lžíce kakaa

Postup přípravy:

Nejprve smícháme oba druhy mouky, přidáme cukr, rozinky, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.

Zvlášť si smícháme špaldové mléko, nastrouhaná jablka, olivový olej a vodu.

Tekutou a sypkou směs smícháme dohromady.

Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme cca 15 při 180 °C.

Dobrou chuť ;-).

 

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte