úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Špaldový quiche

Špaldový quiche

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Hlavní jídla bez masa
Jáhly
Jarní polévky a pokrmy
Slané koláče, pizzy, muffiny
Velikonoční recepty
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Těsto:
250 g hladké špaldové mouky
100 g palmového tuku
lžička soli

Náplň:
250 g jáhel
3 hrsti bršlice (bršlice je vhodná také na nákypy, jako "špenát" či do placiček)
250 ml smetany Provamel
1 stroužek česneku
lžička muškátového oříšku
lžička mořské soli
lžička Würzlu
Postup přípravy:

Uvedené suroviny na těsto zpracujeme a pak dáme na chvíli uležet do chladničky.

Jáhly uvaříme - nejprve je spaříme v horké vodě a necháme na sítku osušit. Potom opražíme na pánvi, zalijeme vařící vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Já osobně se řídím postupem 1:2, tzn. 1 díl jáhel, 2 díly vody a v případě receptu je to 250 g jáhel a 500 ml vody. Těsně před koncem vaření je promícháme vidličkou a odstavíme z ohně, aby se neslepily.

Bršlici spaříme horkou vodou, posekáme a smícháme s ostatními surovinami na náplň.

Z odleželého těsta si vyválíme tenkou placku, kterou uložíme do předem vymazané koláčové formy a vytvarujeme okraje. Na těsto nalijeme náplň a hotový koláč dáme péct na 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 175 °C.

Koláč podáváme zatepla i zastudena. Vhodné je ho doplnit o rukolový salát se zálivkou.

Autor: Terka M.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...