úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Špaldový quiche

Špaldový quiche

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bez masa
Jáhly
Jarní polévky a pokrmy
Slané koláče, pizzy, muffiny
Velikonoční recepty
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Těsto:
250 g hladké špaldové mouky
100 g palmového tuku
lžička soli

Náplň:
250 g jáhel
3 hrsti bršlice (bršlice je vhodná také na nákypy, jako "špenát" či do placiček)
250 ml smetany Provamel
1 stroužek česneku
lžička muškátového oříšku
lžička mořské soli
lžička Würzlu
Postup přípravy:

Uvedené suroviny na těsto zpracujeme a pak dáme na chvíli uležet do chladničky.

Jáhly uvaříme - nejprve je spaříme v horké vodě a necháme na sítku osušit. Potom opražíme na pánvi, zalijeme vařící vodou, osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Já osobně se řídím postupem 1:2, tzn. 1 díl jáhel, 2 díly vody a v případě receptu je to 250 g jáhel a 500 ml vody. Těsně před koncem vaření je promícháme vidličkou a odstavíme z ohně, aby se neslepily.

Bršlici spaříme horkou vodou, posekáme a smícháme s ostatními surovinami na náplň.

Z odleželého těsta si vyválíme tenkou placku, kterou uložíme do předem vymazané koláčové formy a vytvarujeme okraje. Na těsto nalijeme náplň a hotový koláč dáme péct na 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 175 °C.

Koláč podáváme zatepla i zastudena. Vhodné je ho doplnit o rukolový salát se zálivkou.

Autor: Terka M.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte