úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 300 g hrubé mouky
200 ml Provamel sojového nápoje s kalciem
4 housky (celozrnné/bez lepku)
100 g na kostičky nakrájeného uzeného masa
100 g libovější slaniny
2 vejce
sůl podle chuti
zelená petrželka
pepř
muškátový květ
Postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme. Přidáme nakrájené housky a osmažíme dorůžova. Tuto směs necháme vychladnout. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, mléko a vypracujeme řídší těsto, které smícháme se zchladlou houskou se slaninou. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, zelenou petrželku a koření. Promícháme a necháme chvilku odpočinout. Pak z hmoty vytvarujeme malé koule, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Po vyjmutí z vody je necháme okapat a překrojíme (případně propícháme vidličkou), aby z knedlíků vyšla pára.

Můžete je servírovat třeba s opraženou cibulkou.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte