úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Šunkový salám - domácí, bez všeho ;-)

Šunkový salám - domácí, bez všeho ;-)

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g vepřové kýty či kotlety
200 g vepřové krkovice
200 g uzeného vepřového laloku
100 g studené vody
18 g rychlosoli
7 g mořské soli
2,5 - 3,5 g bílého pepře
0,8 - 1,2 g nastrouhaného muškátového oříšku
0,5 - 1 g sladké papriky
1 g sušeného česneku
Postup přípravy:

Všechny ingredience, kromě uzeného laloku a vody, jsem si smíchala dohromady.

Po 24 hodinách uležení jsem si vzala cca 150 g masa a rozkútrovala ho do hladka s ledovou vodou. Tento prát jsem promíchala s ostatním masem, včetně laloku a nechala dalších 24 hodin uležet.

Poté jsem směs napěchovala do lisu na šunku a dala vařit na cca 90 - 120 minut při 80 °C.

Osobně vařím kratší dobu, přijde mi dostačující ;-).

No a jinak dobrou chuť a nebojte se experimentovat v dochucení!

 

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte