úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Sušenky z burákového másla bez lepku a mléka

Sušenky z burákového másla bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 g třtinového cukru
150 - 180 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar - Patisserie, Doves Farm červená)
140 g burákového másla bez laktózy
100 g rostlinného tuku na pečení (např. Stella)
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu, nebo 1 vanilkový cukr (semínka z 1 vanilk. lusku)
1/2 lžičky jedlé sody

celé, neloupané mandle na ozdobu

pečicí papír
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuk, burákové máslo, cukr a vanilkový extrakt šleháme elektrickým šlehačem 8 - 10 minut do krémové hmoty. Přidáme vejce a šleháme další 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s jedlou sodou. Vznikne nám hladké kompaktní těsto. Toto těsto vyválíme mezi archy pečícího papíru na tloušťku 0,5 cm a dáme ho na 30 minut chladit.

Vykrajovátkem (např. skleničkou o průměru cca 5 cm) vykrajujeme kolečka. Okraje skleničky musíme před každým vykrojením "omoučit". Kolečka přenášíme na plech vyložený pečícím papírem, ne úplně vedle sebe (trochu nabydou). Lehce vmáčkneme do každého mandli a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.

Sušenky necháme  úplně vychladnout a pak je teprve sundaváme z plechu (teplé by se sypaly). V plechové dóze vydrží tyto sušenky až tři týdny. Pokud to tedy vydržíte ;-).

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...