úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Sušenky z burákového másla bez lepku a mléka

Sušenky z burákového másla bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 g třtinového cukru
150 - 180 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schar - Patisserie, Doves Farm červená)
140 g burákového másla bez laktózy
100 g rostlinného tuku na pečení (např. Stella)
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu, nebo 1 vanilkový cukr (semínka z 1 vanilk. lusku)
1/2 lžičky jedlé sody

celé, neloupané mandle na ozdobu

pečicí papír
Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuk, burákové máslo, cukr a vanilkový extrakt šleháme elektrickým šlehačem 8 - 10 minut do krémové hmoty. Přidáme vejce a šleháme další 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s jedlou sodou. Vznikne nám hladké kompaktní těsto. Toto těsto vyválíme mezi archy pečícího papíru na tloušťku 0,5 cm a dáme ho na 30 minut chladit.

Vykrajovátkem (např. skleničkou o průměru cca 5 cm) vykrajujeme kolečka. Okraje skleničky musíme před každým vykrojením "omoučit". Kolečka přenášíme na plech vyložený pečícím papírem, ne úplně vedle sebe (trochu nabydou). Lehce vmáčkneme do každého mandli a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut.

Sušenky necháme  úplně vychladnout a pak je teprve sundaváme z plechu (teplé by se sypaly). V plechové dóze vydrží tyto sušenky až tři týdny. Pokud to tedy vydržíte ;-).

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte