úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Sušený krekrochlebík - bez lepku, mléka, vajec

Sušený krekrochlebík - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Chléb a pečivo
Chlebové placky
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: pohanka (mechanicky loupaná)
mrkev (na obměnu lze použít dýni, celer...)
vlašské ořechy (lze použít i kešu)
olivový olej
sůl
Postup přípravy:

Pohanku namočíme na 24 hod. Potom slijeme přebytečnou vodu a rozmixujeme na hustou kaši. Mrkev nastrouháme na jemno, vlašské ořechy nastrouháme nebo umeleme. Přidáme trochu olivového oleje a jemně osolíme.

Vzniklou hustou kaši rozetřeme v tenké vrstvě cca 5 mm na pečící papír a usušíme v sušíčce na ovoce. Teplota max 40 °C.

Autor: Lůďa

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte