úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Sv. Martinské rohlíčky - bez lepku, mléka, vajec

Sv. Martinské rohlíčky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 150 ml rostlinného mléka (já použila domácí rýžové)
100 g polohrubé kukuřičné mouky
100 g Mix B
100 g Mix It
35 g krupicového cukru
1 vodorovná lžička chia semínek namočených v troše rostlinného mléka (namísto 1 žloutku)
2,5 lžíce oleje
citrónová kůra
špeta soli
25 - 30 g droždí
Postup přípravy:

Nejprve jsem si připravila kvásek. Lehce jsem zahřála trošku mléka spolu se špetkou cukru, rozdrobila do něj droždí a zaprášila moukou. Nechala jsem kvásek na teplém místě (topení) "se probudit".

V míse jsem smíchala různé druhy mouky, cukr, olej, citrónovou kůru, přidala chia semínka, resp. gel z nich, špetku soli, rostlinné mléko a kvásek. Nechala jsem cca 50 minut kynout.

Poté jsem si z těsta vyválela placku a z ní rádýlkem připravila výseč, kterou jsem potřela makovou náplní a stočila do tvaru rohlíčků.

Připravené rohlíčky nechte ještě cca min. 20 min. kynout. Poté potřete rozpuštěným bezmléčným tukem, olejem či rozšlehaným vaíčkem, dovoluje-li vám to dieta;-).

Pečte v troubě při cca 180 - 200 °C do zezlátnutí.

Tip: Kromě makové náplně můžete použít i tvarohovou či "tofuovou", příp. povidla ;-).

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte