úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Švestková bublanina bez lepku a mléka

Švestková bublanina bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 130 g samokypřící Doves farm
125 g rozpuštěného a zchladlého Alsanu
2 vejce
60 g třtinového cukru
4 vrchovaté lžíce čerstvé pomerančové šťávy
25 g cukru krupice
25 g mletých mandlí
20 g kukuřičné mouky
1/2 prášku do pečiva

švestky
Postup přípravy:

Rozpustíme tuk a necháme vychladnout. Pak ho vymícháme s oběma cukry, postupně zašleháme 2 vejce, přidáme obě mouky, prášek do pečiva, mleté mandle a nakonec čersvou pomerančovou šťávu. Těsto vlijeme do formy vymazané tukem a vysypsané kukuřičnou moukou. Poklademe ho švestkama a pečeme při cca 170 stupních zhruba 40 minut (vyzkoušejte špejlí). Po vychladnutí ještě polévám rozpuštěnou čokoládou. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte