úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Švestková nutella

Švestková nutella

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 24 h
Zařazení: Krémy, náplně, polevy
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: ½ kg švestek
hrst třtinového cukru
50 g hořké čokolády (např. Ritter sport dark chocolate 50% kakaa)
1 lžíce holandského kakaa (nebo dvě :-)
špetka skořice
Postup přípravy:

Švestky vypeckujeme, pokrájíme a trochu rozmixujeme. Dáme do pekárny a zapneme program „marmeláda“. Po skončení (cca po hodině) vsypeme do horkého švestkového pyré cukr, skořici, kakao a rozlámanou čokoládu. Zamícháme a ponorným mixérem znovu rozmixujeme.

Necháme vychladnout. Poté dáme do lednice odležet.

Druhý den znovu rozmixujeme, do hladka (nebo skoro do hladka :-). Dáme do vysterilizované sklenice, uzavřeme a sterilizujeme v troubě. 

Z uvedeného množství je 1 sklenice.

Sterilizování v troubě - naplněnou sklenici zavíčkujeme a dáme do pekáčku s horkou vodou (asi 1  - 2 cm). Šoupneme do trouby na max. výkon na cca 20 minut (obsah musí bublat). Vyndáme, obrátíme vzhůru nohama a po vychladnutí otočíme sklenici zpátky (tím vznikne podtlak a víčko klapne).

Švestkonutella se hodí: na lívance, do palačinek, do jogurtu, na promazání vánočního cukroví, na chleba, na vdolky s tvarohem...nebo prostě jen tak – na lžičku :-)

Autor: pralinka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...