úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Švestkový crumble (krambl)

Švestkový crumble (krambl)

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: švestky (příp. jablka či hrušky)
třtinový cukr
skořice
holandské kakao
pomerančová kůra

na drobenku:
třtinový cukr
pohankovou mouku
mouku Schär C
Stella (Alsan S, kokosový tuk...)
Postup přípravy:

Omyté a vypeckované švestky nakrájíme na kousky a spolu s cukrem, skořicí, kakaem a pomerančovou kůrou chvíli podusíme. Pro fajnšmekry můžeme přikápnout třeba rum.

Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a na ni rozprostřeme horké švestky (klidně do výšky 3 - 5 cm). Zasypeme hustě drobenkou a dáme péct na 30 - 35 minut (160 - 175 stupňů).

Jednotlivé porce horkého "kramblu" dáváme na talířky - nelekněte se - tohle je vyloženě mňamka "na lžičku", nebo-li bez lžičky to nepůjde :D.

A jako bonus: kombinace horkého "kramblu" a vanilkové zmrzliny je přímo luxusní záležitost ;-). Kdo nerad zmrzlinu, může dát zakysanou smetanu nebo bílý jogurt. Ale i bez toho je to mňamka. Pokud ho necháte vychladnout, trošku ztuhne a už se tak nesype.

Dobrou chuť 

Autor: pralinka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte