úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Švestkový crumble (krambl)

Švestkový crumble (krambl)

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: švestky (příp. jablka či hrušky)
třtinový cukr
skořice
holandské kakao
pomerančová kůra

na drobenku:
třtinový cukr
pohankovou mouku
mouku Schär C
Stella (Alsan S, kokosový tuk...)
Postup přípravy:

Omyté a vypeckované švestky nakrájíme na kousky a spolu s cukrem, skořicí, kakaem a pomerančovou kůrou chvíli podusíme. Pro fajnšmekry můžeme přikápnout třeba rum.

Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a na ni rozprostřeme horké švestky (klidně do výšky 3 - 5 cm). Zasypeme hustě drobenkou a dáme péct na 30 - 35 minut (160 - 175 stupňů).

Jednotlivé porce horkého "kramblu" dáváme na talířky - nelekněte se - tohle je vyloženě mňamka "na lžičku", nebo-li bez lžičky to nepůjde :D.

A jako bonus: kombinace horkého "kramblu" a vanilkové zmrzliny je přímo luxusní záležitost ;-). Kdo nerad zmrzlinu, může dát zakysanou smetanu nebo bílý jogurt. Ale i bez toho je to mňamka. Pokud ho necháte vychladnout, trošku ztuhne a už se tak nesype.

Dobrou chuť 

Autor: pralinka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty