úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Teplý cizrnový salát - bez lepku, mléka, vajec

Teplý cizrnový salát - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 14 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 1/2 pytlíku čerstvých špenátových listů (baby špenát)
1 šalotka
5 plátků proscuito šunky
cca 6 lžic okapané cizrny z konzervy (Bonduelle)
cca 6 lžic sójové smetany Provamel
cca 3-4 lžíce zeleninového vývaru (může být i suché bílé víno)
trochu pokrájených sušených rajčat v oleji
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku nakrájený na plátky
1/2 lžičky fenyklových semínek
kousek chili papričky(nemusí být)
Postup přípravy:

Na olivovém oleji osmažíme pokrájenou šalotku. Pak přidáme česnek a kdo chce, tak i chili papričku. Dále přidáme nakrájenou proscuito šunku (sušená šunka), fenyklová semínka a cca 3 - 4 minuty restujeme.

Podlijeme vývarem nebo vínem a za stálého míchání zredukujeme.

Potom přidáme okapanou cizrnu, restujeme další 2 - 3 minuty a na závěr přidáme špenátové listy.

Úplně nakonec ještě přilijeme sójovou smetanu Provamel cuisine a prohřejeme.

Přendáme do misky a ozdobíme kousky sušených rajčat v oleji. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte