úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Hlavní jídla s masem
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g kukuřičných těstovin (nebo jiných bezlepkových podle chuti)
250 g mletého masa
300 g mraženého špenátu (listový,nebo sekaný)
200 ml rostlinné smetany, nebo zakysanky, podle chuti
sůl
pepř
2-3 stroužky česneku
troška strouhaného muškátového oříšku
Postup přípravy:

Těstoviny uvaříme podle návodu.

Na hlubší pánvi orestujeme mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme mražený špenát, dusíme cca 10 - 15 minut, přidáme prolisovaný česnek a nastrouháme trochu mušk. oříšku. Přidáme rostlinou smetanu, nebo zakysanku a promícháme. Smícháme s těstovinami a podáváme.

Autor: Zuzka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty