úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tlačené kynuté koláče z amarantové směsi na chléb BEAUTY - těsto bez lepku, mléka a vaj. bílků

Tlačené kynuté koláče z amarantové směsi na chléb BEAUTY - těsto bez lepku, mléka a vaj. bílků

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 3 h
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 450 g na těsto + 50 g na podsypání tj.1 balení směsi na amarantový chléb BEAUTY
250 ml rýžového či sójového mléka
100 - 120 g moučkového cukru
2 žloutky do těsta + 1 na potření koláčů rozmíchaný s troškou teplé vody
30 g rozpuštěného tuku Stella
1 balíček cukru s pravou vanilkou
1 polévková lžíce strouhané kůry z jednoho BIO citrónu
5 g sušeného droždí Dr. Oetker

náplň dle chuti a možností + drobenka (nemusí být)

kynoucí mísa s víkem + plechy s pečícím papírem
Postup přípravy:

Rostlinné mléko ohřejeme a odebereme si cca 100 ml na kvásek. Přidáme kávovou lžičku cukru a promícháme. Přisypeme droždí, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek (trvá to cca 10 - 15 minut).

Mouku promícháme s cukry a nastrouhanou kůrou v kynoucí míse. Přidáme očištěné žloutky, zbytek mléka a nakonec vzešlý kvásek. Rukou vymícháme hladké těsto. Mísu přikryjeme a dáme do tepla kynout (osvědčilo se mi vedle vařící plochy v kuchyni, pokud vařím nebo vedle trouby nebo v prádelně, kde pere pračka apod.). Necháme kynout cca 2 hodiny. Přidáme k těstu rozehřátý tuk a promícháme opět ručně, až se tuk s těstem spojí.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta si odebíráme kousky (podle toho, jak velké chceme koláče). V pomoučených rukách vyválíme kuličku, kterou zploštíme do tvaru koláče s vyšším okrajem. Naplníme oblíbenou náplní (nebo tím, co smíme, vzhledem k dietnímu omezení), potřeme okraje žloutkem s vodou a případně posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 - 30 minut podle velikosti koláčů. Koláče necháme na mřížce vychladnout a docukrujeme.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

5. 12. 2015
16:47

Pro: MiroslavaRadce vyřídím, určitě bude potěšena, že její recepty oslovují další a další lidi ;-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

5. 12. 2015
14:27

Pro: Petra, ProAlergiky.czVčera se můj obsah nějak nezobrazil a zobrazil se jen můj nepovedený pokus těsta na kváskové rohlíky. Jsem si totiž na domácí prkárně navolila místo kvašení vital i s pečením.
:-) A ted text
Paní Radko,
péct z kvásku nevzdávám. Kvásek si doma připravuji s houbičky. Ráno založím, na druhý den odpoledne je kvásek hotový. Pak se jen přikrmuje a bydlí v ledničce.
Rohlíčky kváskové kynou na topení a pak vyzkouším Vaše croissanty, nebo jiný super recept! :-) Ted budu Vaše receptová královna! :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

2. 12. 2015
16:31

Pro: MiroslavaRadka určitě bude, neb jednak musí a jednak ji to baví a je v tom opravdu dobrá! Tak ať se kvásek zadaří! Mně se kdysi dvakrát zvrhnul a povedl se až napotřetí, tak kdyby se Vám stalo to samé, abyste to napoprvé nevzdala ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

1. 12. 2015
14:38

Pro: Petra, ProAlergiky.cz:-)
Děkuji moc za odpověďi a hlavně trpělivost. Už jsem si ji pořídila a kvásek - bezlepkový mouka + voda 1:1 je skoro připraven a čeká na zadělání. Kaše s quionoou je skvělá, tak čekám že i rohlíky budou...
Použiji Váš recept na Tondovy rohlíky. Jen místo sádla - nemám ráda, použiji máslo. Snad se nic nestane.

A pro póóó. Též si myslím, že z lepkové mouky se bezlepkový kvásek vypěstovat nedá.
Já pro urychlení kvašení používám tibetskou houbičku a kvásek si udělám dle vlastních potřeb.
Moc děkuji a vařte dál :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

30. 11. 2015
10:43

Pro: MiroslavaNež se rozepíše autorka receptu, tak alespoň pro začátek - QUINOOVÁ MOUKA je po upečení oříšková a stejně jako jáhly mírně nahořklá...

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

26. 11. 2015
17:32

Dobrý den Pani Vrzalová,
tak jsem kolačky z té kaštanové vyzkoušela. Recept suprový, ale měla jste pravdu. Ta kaštanová se na ně moc nehodí. Nebyly špatné, to ne, ale hodně tam vynikla ta guarova guma. Nerada s ni pracuju. Nevim, jak dlouho testo můžu hníst, aby při upečeni její chuť nevynikla. Je to takový můj čert v pytly.
Bublošku z kaše jsem dělala dle postupu. Jestli jsem majolku s vajíčkem špatně vyšlehala, čert ví. Bublošku z piškótovho těsta vyzkoušim. Ještě jsem si říkala, ze bublošku z kaše zkusim ještě 1x a misto majonézy použiji 30 - 50ml másla, nebo oleje. Třeba mě sedne lépe.
Taky jsem se chtěla zeptat, jaká je v pečivu quionoová mouka, pokud mate zkušenosti? A jestli budete v neděli na veletrhu prodávat svoji kuchařku, nebo ji bude někdo nabizet.
Děkuji moc a další pekařské rady jen uvitám

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

24. 11. 2015
12:49

Pro: Petra, ProAlergiky.cza ještě dodatek:"jeste muzete zkusi bublaninu z piskotoveho testa co je na roladu nebo piskotovy dortik. To by mohlo byt " mene" mastne a chutnat. Pokud hledate bezlepkovou a bezmlecnou verzi..."

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

24. 11. 2015
12:36

Pro: MiroslavaOdpověď nejpovolanější, autorky receptu ;-):"Kastanovy chleb se je pri zadelavani trochu mazlavejsi a blativejsi kvuli prave kvuli kastanove mouce.. pri upeceni nam pripada kadtanovy chleb pokud bude mit kurku opravdu nahorkly. To muze byt samozrejme subjektivni pocit. Jestli Vam bublanina pripadala mastna, zkuste treba jogurtovou. Je zde na strankach nebo v me knizce. A co se tyce ocekavani, tak to je velmi individualni, na Apetit pikniku zmizely behem chvilky a nikdo kdo se vracel nic nepripominkoval... sto lidi sto chuti. Take nevim zda jste nezamenila nektere suroviny a nevim jak jste postupovala. Tezko mohu neco rozumneho poradit... Ja od nikoho vic cekat nemuzu, protozr krome par jedincu mi nikdo dobry bezlepkovy a bezmlecny recept nenabidne"

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

14. 11. 2015
15:35

Pro: Petra, ProAlergiky.czMyslite kvůli kaštanové mouce?
Zatim jsem od Vas zkoušela bublaninu z kase adveni. Přišla mě hodně mastná. Má tak být, nebo jsem nekde něco zkazila?
Nemůžu popřít, ale čekala jsem vic!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

13. 11. 2015
13:10

Pro: MiroslavaRychlá odpověď autorky receptu: "Nezkousela jsem. Asi by to šlo. Jen budou mít takovou nahořklou chuť. Aspoň mně to tak připadá."

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

11. 11. 2015
12:42

Dobrý den,
vypadají suprově. Taky zkusím. Jen by mne zajímalo, zdali by koláče šly udělat i z kaštanové směsi na pečení chleba od Adveni.
Nezkoušela jste?
Jinak Vaši kuchařku už mám napsanou na seznamu pro Ježíška. Děkuji za ni :-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte