úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tmavé kaiserky - bez lepku, mléka, vajec a sóji

Tmavé kaiserky - bez lepku, mléka, vajec a sóji

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 250 ml teplé vody (v ní rozpustíme 1 kávovou lžičku agávového sirupu)
200 g směsi Simply Adveni
100 g směsi Doves Farm tmavý chléb
1 polévková lžíce makových semínek
1 polévová lžíce rostlinného oleje či rozpuštěného sádla
1/2 kávové lžičky soli
1/3 kávové lžičky jedlé sody
5 g sušeného droždí (sáček s vlaštovkou)

tuk naa potření s trochou vody
na posyp lněné semínko
Postup přípravy:

Mouky smícháme se solí, mákem a sodou. Nakonec přimícháme ke směsi sušené droždí. Přilijeme tekutinu a vyhněteme rukou vláčné těsto. Necháme v míse s poklopem nebo zakryté potravinářskou fólií odpočívat v teple cca 1 hodinu.

K těstu přidáme olej či tuk a znova prohněteme, až se mastnota do těsta "vpije".

Na plech s pečícím papírem vytvarujeme z těsta 8 bulek, které potřeme zbytkem tuku s vodou, nařízneme (např. pomocí tvořítka od Tescomy namočeného v teplé vodě) a posypeme semínky. Necháme v teple opět cca 20 minut odpočinout. Ideálně pod igelitovou taškou nebo potravinářskou fólií.

Na dno trouby položíme hrnec s 1 litrem vody a roztopíme na 210 °C, aby se vytvořila pára. Ještě než tam vložíme plech s nakynutým pečivem, můžeme kolem hrnce opatrně nalít cca 2 dcl vody (pokud to Vaše trouba snese) a plech rychle do páry vložit.

Pečeme cca 20 minut. Po upečení přendáme na mřížku a necháme úplně vychladnout.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte