úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Třený beránek z rýžové smetany - bez lepku a mléka

Třený beránek z rýžové smetany - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Velikonoční beránek
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 200 ml rýžové smetany
3 velká vejce
150 g třtinového cukru
100 g rýžové hladké mouky
100 g mouky z hnědé rýže
50 g kukuřičného škrobu
30 g mouky ze slzovky
1 vrchovatá lžíce vlákniny Inulinu
1 vrchovatá lžíce BIO citronové kůry
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička guarové moučky
šťáva z 1/2 citrónu
8 g prášku do pečiva bez lepku Labeta

Na vymazání a vysypání formy:
kokosový tuk nebo tuk bezmléčný
kukuřičná strouhanka, čiroková krupice nebo kokosová moučka
Postup přípravy:

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Formu pečlivě vymažeme a vysypeme. Troubu nahřejeme na 180 °C. Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým extraktem a citrónovou šťávou do nadýchané pěny, přilijeme rýžovou smetanu a šleháme do žlutého hladkého krému.

Ve vedlejší míse si rukou smícháme citrónovou kůru s inulínem a přidáme mouky, guar, kypřidlo. Vše ještě jednou rukou promícháme a v prstech rozemneme hrudky kolem inulinové vlákniny.

Do vaječno-smetanového krému lehce silikonovou stěrkou vmícháme sypkou směs. Třeným těstem naplníme větší část formy a přiklopíme. Pokud máte těsta mnoho, udělejte ještě pár muffinů, stačí do těsta ve formičce hodit trouchu rozehřátého ovoce z mrazáku nebo kousky čerstvého.

Pečeme přiklopeného beránka podloženého pečícím papírem 30 minut při 180 °C a pak stáhneme na 160 °C a dopékáme. Celou formu necháme vychladnout na mřížce a pak teprve kulatým nožem opatrně ořežeme vyteklé zbytky a beránka vyklopíme.

Můžeme ho polévat čokoládovou polevou (hořká bezmléčná čokoláda 200 g a 40 g řepkového oleje spolu rozpustit, nechat trochu ochladnout a polévat). Pod čoko-krustou vydrží až 4 dny.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...