úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Třešňové sušenky - bez lepku, mléka, vajec

Třešňové sušenky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sušenky
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 150 g Schär mix C Patisseria
140 g třtinového cukru
115 g změklého Alsanu
1/2 většího banánu - rozmačkat
65 g kakaa s vysokým obsahem kakaového másla
25 g kokosové mouky Adveni
2 - 3 lžičky třešňové šťávy nebo kompotové šťávy
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

Náplň:
kompotované nebo sušené třešně
200 g čokolády bez mléka
40 - 60 ml rostlinného mléka nebo smetany
3 lžičky třešňové šťávy
Postup přípravy:

Změkly Alsan vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme rozmačkaný banán s třešňovou šťávou a kakao. Vymixujeme. Postupně přisypáváme všechny ostatní suroviny a uděláme krásně vláčné těsto.

Z těsta odlupujeme malé kousky a uděláme z nich kuličku (celkem asi 24 ks). Palcem vytvoříme důlek, do kterého vložíme třešni. Důlek zalijeme čokoládovou směsí a pečeme při cca175 - 180 °C cca 10 - 12 min.

Po vytažení z trouby cookies znovu polijeme trochou čokoládové směsi a necháme zcela vychladnout.

Čokoládová směs: Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní, přidáme trochu rostlinného mleka nebo smetany - cca 40 - 60 ml (podle hustoty) a 3 lžičky třešňové šťávy. Při zdobení cookies nechávám směs stále lehce nahřívat nad vodní lázní.

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte