úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Třešňový koláč s čokoládovou polevou - bez lepku a mléka

Třešňový koláč s čokoládovou polevou - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
3 vejce
150 ml kokosového mléka
120 g samokypřící mouky Doves Farm
30 g cukru krupice
20 ml oleje
bezlepkový prášek do pečiva
kakao dle chuti

kandované třešně, višně (mohou být i kompotované)

Poleva:
200 g čokolády na vaření
1 lžíce oleje

Postup přípravy:

Těsto: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, kokosové mléko a olej. Vše dobře smícháme tak, aby vzniklo hustší těsto. Do pekáčku vyloženého pečícím papírem nalijeme polovinu těsta. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao a dobře zamícháme. Natřeme na světlé těsto. Konzistence těsta musí být trochu tužší, abyste je na plech spíše natírali, než nalévali. Do tmavého těsta zatlačíme kandované třešně nebo višně a dáme péci na 200 stupňů cca 20 minut.

Poleva: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dobře zamícháme lžíci oleje.

Upečený koláč necháme vychladnout a polijeme polevou. Nepanikařit, tuhne trochu déle.

Autor: kiki

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte