úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tuňáková pizza z listového těsta - bez mléka

Tuňáková pizza z listového těsta - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: S masem
Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: Těsto:
500 g hladké mouky
250 g Stelly
50 ml vody
1 vejce
3 lžíce octa

4 vejce
2 konzervy tuňáka ve vlastní štávě (kousky)
125 ml smetany Provamel
sůl
pepř
barbecue omáčka
Postup přípravy:

1. těsto: Spojíme 250 g hladké mouky a Stellu a odložíme.

2. těsto: Zbylou mouku smícháme s vodou, octem a vejcem. 

Spojení těst: 2. těsto rozválíme. Doprostřed položíme 1. těsto, které ze všech stran překryjeme 2. těstem. Dáme do lednice na 15 min. Rozválíme, opět složíme a opět vložíme na 15 min do lednice. Takto opakujeme ještě 2x.

Dokončení: Finální ěsto rozválíme na tenkou placku, dáme na plech a vidličkou propícháme. Potřeme barbecue omáčkou. Tuňáka necháme okapat a rozdělíme na těsto. Smetanu smíchánou s vejcem, solí a pepřem polijeme po těstě. 

Dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C na cca 40 min nebo dokud není dozlatova upečená.

 

Autor: Adéla

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte